zondag 1 juni 2014

Danielle Overgaag Oerlemans Grote Tourspel @ Hollandse Vrouwen



Danielle Overgaag Oerlemans in het Grote Tourspel van de VPRO.

Vlak voor de start van de Tour de France brengt de VPRO Het Grote Tourspel, een actieve quiz, vanuit de Schiecentrale in Rotterdam, met twee teams van prominente wielerliefhebbers zoals Jan Janssen, Joop Zoetemelk, Michael Boogerd, Marianne Vos, Theo Bos, Daniëlle Overgaag en Kasper van Kooten.

Deze sporters en niet-sporters worden aangemoedigd door een 700 koppen tellend publiek. Presentatie: Wilfried de Jong en Matthijs van Nieuwkerk.

Op de vloer van de Schiecentrale is het parcours van de Tour 2010 uitgezet. Er staat een immens grote Erasmusbrug en een even hoge Arc de Triomphe.

Daar tussen liggen de 21 etappes. Deze ritten herbergen allemaal een verhaal en daaruit komen 21 quizvragen en opdrachten voor Dutch babe Danielle Overgaag Oerlemans voort.

Met de deelnemers aan de quiz kan de kijker zijn wielerkennis testen. Het Grote Tourspel geeft een indruk van het parcours van de ronde die twee dagen later van start gaat en belooft een bonte wieleravond vol met beelden uit de historie van de Tour de France.

De muziek in Het Grote Tourspel wordt verzorgd door live-band Ocobar, bekend van Holland Sport.

In de show is een speciale plek ingeruimd voor Filemon Wesselink en Bart Meijer. Zij reden met hun fietsen op het dak door Frankrijk en maakten daar drie reportages:

* 1. een reconstructie van de val van Wim van Est op de col d’Aubisque in 1951

* 2. een recordpoging afdalen van Filemon op de col de Madeleine in de Alpen.

* 3. Een interview met vijfvoudig Tourwinnaar Eddy Merckx.

Speciale gast deze avond is vijfvoudig Tourwinnaar Bernard Hinault die de winnaar van de quiz zal huldigen.

Uitzending: donderdag 1 juli, ca. 20.30 uur, Nederland 1

Na afloop van het programma was er op internet veel te doen over de string van Danielle Overgaag Oerlemans, die zichtbaar was onder haar korte jurkje.

Daniëlle Wilhelmina Johanna Oerlemans-Overgaag ('s-Gravenzande, 24 maart 1973) is een Nederlands presentatrice, die wordt geboren als de dochter van een chrysantenkweker uit het Westland. Jarenlang maakte ze deel uit van de nationale top bij het vrouwenwielrennen.

Wielercarrière
Al op jonge leeftijd zat Danielle Overgaag Oerlemans op de racefiets. In 1989 won ze de nationale titel bij de junioren en werd ze derde op de wereldkampioenschappen wielrennen voor junioren.

In 1992 wilde ze deelnemen aan de Olympische Spelen in Barcelona, maar door een slecht werkende schildklier kan ze niet deelnemen.

Hierna probeerde ze nog een comeback te maken, maar in 1995 stopte ze definitief met wielrennen.

Mediacarrière
Danielle Overgaag Oerlemans was in 1995 in een reclame van Andrélon ('Pam, je haar danst!') te zien en in datzelfde jaar begon ze bij Veronica als sportverslaggeefster op de radio en als co-presentatrice op de televisie in het programma Superelf.

Na een paar jaar werd ze benaderd om met Marc Klein Essink de Staatsloterijshow op RTL 4 te gaan presenteren.

Op deze zender presenteerde ze verder Het Staatslot op locatie en de Verjaardagsshow, voor Het Staatslot op locatie paradeerde ze in sexy bikini of badpak over de mooiste stranden van de wereld.

Op 1 januari 1999 stapte Danielle Overgaag Oerlemans over naar de NOS om daar de ochtend- en middaguitzendingen van Studio Sport te gaan presenteren. Dit deed ze tot december 2000.

Berucht is haar blunder tijdens een uitzending om de FA van FA Cup niet uit te spreken als losse letters, maar als Fa (als in het verzorgingsproduct). Hierna was ze drie jaar niet op de televisie te zien.

In augustus 2003 kwam Danielle Overgaag Oerlemans terug op de televisie bij SBS 6 in het programma Shownieuws. Verder presenteerde ze voor SBS 6 het programma Meer dan de Vrouw van.

Persoonlijk
Tijdens haar eerste zwangerschap baarde Danielle Overgaag Oerlemans opzien, door naakt te poseren voor een glamour fotohoot a la de cover fotoshoot van Demi Moore voor de Vanity Fair.

Verder opvallend feit van 2004 is de Milner reclame, waarin Daniëlle Overgaag naakt, achter een volgens velen veel te groot stuk kaas, in adamscostuum, dus volledig bloot, reclame maakt voor Milner kaas.

Overgaag trouwde op 28 juni 2008 met Reinout Oerlemans. Zij kregen vier kinderen.

In 1999 ontving Danielle Overgaag Oerlemans de Viva-ster voor de sterkste TV-persoonlijkheid.

Danielle Overgaag Oerlemans had ook een tijd een relatie met wielrenner Lance Armstrong.


















2 opmerkingen: