woensdag 3 november 2010

Cupmaten Hollandse Vrouwen groter dan van Belgische babes

Sinds begin dit jaar zijn via Vente-Exclusive, naar eigen zeggen de grootste webwinkel van België en Nederland, ruim 15.000 bh’s verkocht. Een analyse van de verkoopcijfers zou aantonen dat de Nederlandse boezem van Hollandse Vrouwen voller is dan de Belgische.

Maar liefst 40 procent van de Nederlandse klanten heeft een cupmaat D of groter, terwijl bij de Belgische dames ‘slechts’ een kwart (28 procent) met een dergelijke boezem pronkt.
Bovendien worden in België meer kleine maatjes verkocht: het aantal A- en B-cups ligt met 40 procent bij de zuiderburen althans hoger dan in Nederland (32 procent).

Het aantal c-cups blijkt in beide landen meer gelijk op te gaan: zowel in Nederland als in België heeft ongeveer een derde deze borstmaat.
Moeder Natuur
“Wanneer je al deze cijfers naast elkaar legt, dan zie je heel duidelijk dat Nederlandse vrouwen gemiddeld rijker bedeeld zijn door Moeder Natuur,” besluit Peter Burin, woordvoerder van de webwinkel.
De verdeling Belgische en Nederlandse aankopen, op basis waarvan de uitspraken zijn gedaan, was nagenoeg gelijk (55 tegenover 45 procent).

Borsten worden alsmaar groter: ook bij Nederlandese BN'ers en Vlaamse vrouwen en BV's.

De omvang van de boezems van vrouwen wordt steeds groter, en groter. Er staat geen rem meer op op de grote van hun borsten. Dat blijkt uit de lingerieoorlog tussen de bekendste fabrikanten, zoals Marlies Dekkers en nieuwkomer Sapph, die strijden om de vrouw met weelderige boezem. Als je de foto's in mannenmagazines als Playboy, P-Magazine, Humo en Ché bekijkt, of televisie kijkt naar NED1,2,3, RTL, SBS, VRT, VTM of vt4, kan je vaststellen dat het nog klopt ook, de bustes in Nederland en Vlaanderen worden steeds groter.

Kijk maar eens naar foto's van BV's als Alizée Poulicek, An Lemmens, Eline De Munck, Ellen Dufour, Ellen Petri, Francesca Vanthielen, Hanne Troonbeeckx, Sabine Hagedoren, Karen Damen(K3), Wendy van Wanten, Kim Clijsters, Roxane Kalishoek, Ann van Elsen, Lien van de Kelder, Sabine de Vos, Sofie Van Moll, Kathleen Aerts, Geena Lisa, Erika Van Tielen, Jade Foret (we hebben Emile Mpenza er natuurlijk afgeknipt, dat spreekt!), Kim Hertogs, Linda Mertens, Marie Vinck én überbabe Véronique De Kock. Justine Henin slaan we voor het gemak maar even over.

Vergelijken we de Vlaamse BV's met hun Nederlandse BN'ers equivalenten babes als Sylvie van der Vaart-Meis, Yolanthe Cabau van Kasbergen, Katja Schuurman, Manon Thomas, Victoria Koblenko, Bridget Maasland, Fajah Lourens, Inge Schrama, Lieke van Lexmond, Chantal Janzen, Nikkie Plessen, Gigi Ravelli, Tatjana Simic, Elize [Elise van der Horst], Ellemieke Vermolen, Georgina Verbaan, Miljuschka Witzenhausen, Linda de Mol, Caroline Tensen, Daphne Bunskoek, Aukje van Ginneken, Fatima Moreira de Melo, Kristina Bozilovic, Fabienne de Vries, Renate Verbaan, Wytske Kenemans, Nicolette Kluijver, Nicolette van Dam , Susan Smit, Yvon Jaspers, Daniëlle Overgaag, Wendy van Dijk, Sophie Hilbrand of fotomodel Doutzen Kroes, dan valt al snel op dat de Nederlandse babes minimaal een cupmaat meer hebben dan de Vlaamse babes in de media.

SUPERGROTE BH’S
Door deze opvallende vaststelling is de vraag naar supergrote bh’s sterk toegenomen, en dat leidt bovendien tot een fikse rel tussen de grote ondergoedkoninginnen, zoals Marlies Dekkers en producent Sapph, tot in de rechtbank toe. Het is hen allemaal te doen om het zogenaamde topsegment; de klasse F, dubbel FF en G, dubbel G te doen. Cupmaat DD doet al bijna niet meer mee.

Dekkers is daarin al jaren de onbetwiste nummer één, de keizerin voor vrouwen met een pompeuze borstomvang. Maar mevrouw Dekkers beschuldigt Sapph nu van plagiaat en beweert dat deze concurrent haar ontwerpen namaakt, omdat ze zich ook volop op dames met tetten van een (dubbele) F en een (dubbele) G gooien.

Wij weten de exacte maten niet van de Nederlandes en Vlaamse diva's die wij hier hebben opgesnord... Maar of het allemaal wel puur natuur is,... dat moet u deze dames bij gelegenheid zelf maar eens vragen.

De Nederlandse en Vlaamse vrouwenborst wordt almaar groter. Vijftien jaar geleden was de gemiddelde behamaat 75B, nu is dat een flinke 75C. Het Vlaamse lingeriemerk Prima Donna, gespecialiseerd in luxueuze beha's voor volle boezems, noteerde vorig jaar een verkoopsstijging van 16,8 pct in vergelijking met 2004. De prontere boezems zijn volgens gyneacologen het resultaat van een vetter eetpatroon en borstvergrotingen bij 5 pct van de jonge vrouwen. In België is de grootste cupmaat die in de winkels wordt aangeboden een H, in Groot-Brittannië kunnen vrouwen al een BH met cupmaat J kopen.

De Belgische vrouwen bekleden de vierde plaats in het klassement over de borstomvang in Europa. Meer dan de helft, of 56 procent, van de Belgische vrouwen beschikt over een C- of D-cup.

Daarmee laten ze de Franse en Zweedse vrouwen achter zich, zo blijkt uit een onderzoek van GfK voor het bh-merk Triumph. De Britse, Deense en Hollandse Vrouwen borsten vormen de top 3. Vrouwen tussen 20 en 29 jaar hebben meestal de grootste borstomvang, een DD cup.

Borsten worden groter en groter. In 15 jaar tijd zijn de borsten van de Nederlandse vrouw meer dan een cupmaat gegroeid. Op de Europese ranglijst staan we op een derde achter Engeland en Denemarken.

Borsten Hollandse Vrouwen steeds groter.
De gemiddelde omvang van de Nederlandse boezem neemt toe. Inmiddels heeft bijna een derde van de vrouwen cupmaat D of groter. Ten opzichte van de Europese 'concurrentie' gooien de Nederlandse vrouwen ook hogen ogen: alleen in Engeland en Denemarken hebben meer vrouwen gemiddeld een omvangrijker decolleté.
Vooral vrouwen tussen de 30 en de 40 blijken relatief grote borsten te hebben, zo blijkt uit onderzoek van Intomart GfK. Meer dan 30 procent heeft een groter boezem dan de moeder. Nadat jarenlang vooral de bh's met een B-cup massaal over de toonbank gingen, veranderde dit 5 jaar geleden naar maat C. Inmiddels is D dus de meest gangbare maat.

Vrouwen vermoeden dat hun borsten vooral groter worden, door ongezond en vet eten. Ook denken ze dat er steeds meer hormonen in voedsel zitten. De pil, die jarenlang als hoofdveroorzaker van een groter decolleté werd aangewezen, heeft volgens de vrouwen van nu nauwelijks nog effect op de cupmaat.

Bezwaarlijk vinden de Hollandse dames hun grotere boezem echter niet. De helft van de ondervraagden met een grote cupmaat, zegt zowel over borsten als lijf meer dan tevreden te zijn. Ongeveer twintig procent van hen vindt de borsten te groot en probeert de omvang te camoufleren. Vrouwen die minder rijkelijk bedeel zijn, zijn veel vaker ontevreden of onzeker over hun lichaam.

Vooral vrouwen tussen de 30 en de 40 blijken relatief grote borsten te hebben, zo blijkt uit onderzoek van Intomart GfK. Meer dan 30 procent heeft een groter boezem dan de moeder. Nadat jarenlang vooral de bh's met een B-cup massaal over de toonbank gingen, veranderde dit 5 jaar geleden naar maat C. Inmiddels is D dus de meest gangbare maat.

Belgische borsten zijn kleiner dan Nederlandse. Uit onderzoek blijkt dat veertig procent van de Nederlandse vrouwen cupmaat D of groter heeft. Bij de Belgische vrouwen is dat 28procent.

De Nederlandse vrouwen triomferen. Toch wat de grootte van hun boezem betreft. Uit analyse van de verkoopsresultaten van Vente-Exclusive.com, naar eigen zeggen de grootste webwinkel van België en Nederland, blijkt dat de Nederlandse boezem beduidend volumineuzer is dan de Belgische.

In Nederland worden vooral D-cups of groter verkocht, in ons land vooral A-, B- en C-cups. Veertig procent D-cups of groter in Nederland, tegenover 28 procent bij ons.

‘Herkenbaar’, zegt Philippe Vertriest, designdirecteur van alle lingerielijnen van lingerieproducent Van de Velde. ‘De verkoop van Prima Donna, een speciale lijn voor vrouwen met een zwaardere boezem, is de jongste jaren het sterkst gegroeid in Nederland. Ook de verkoop van de A-cup bij andere merken als Marie-Jo daalt, die van de C- en D-cup stijgt opmerkelijk.’

Maar hoe komt het dat Hollandse Vrouwen groter voorzien zijn dan Belgische? Volgens Rudy Van den Broecke, professor gynaecologie van de Universiteit Gent, heeft het vooral te maken met hun lichaamsbouw. ‘De grootte van de borsten wordt voor een deel door de lichaamsbouw bepaald. Hoe groter je bent, hoe groter je boezem. En de Nederlandse vrouwen zijn nu eenmaal groter, dat is wetenschappelijk bewezen.’ Ook het geboortegewicht is belangrijk. Hoe zwaarder je bent bij de geboorte, hoe meer kans je hebt op een grote boezem.

Toch hoeven de Vlaamse babes volgens hem niet jaloers te zijn op de Nederlandse dames. ‘Dames met grote borsten hebben meer en dichter opeengepakt klierweefsel dan dames met kleine borsten. Hoe meer klierweefsel, hoe groter de kans dat een tumor ontstaat en dat je borstkanker krijgt.’

Volgens professor Van den Broecke worden alle boezems ter wereld alsmaar groter. ‘Meisjes eten vettiger en worden daardoor zwaarder en gaan vroeger menstrueren. Dat zorgt voor meer oestrogeen in hun lichaam. Hoe meer oestrogeen je hebt, hoe groter je borsten worden. Ook roken zorgt ervoor dat je meer oestrogeen in je bloed krijgt.’

Voor de lingerieontwerpers is het dus duidelijk. Ze moeten alsmaar meer grotere beha's maken. ‘We moeten nu vooral beha’s maken voor jongere dames met een kleine omtrek zoals zeventig en vijfenzeventig centimeter die toch een grote cupmaat hebben', zegt designdirecteur Vertriest van Van de Velde.

Internationaal gezien doen Belgische boezems het goed. Britse borsten zijn de grootste in Europa. Daar heeft maar liefst één op de zes vrouwen een D-cup of meer. Daarna volgen de Deense dames, die ook rijkelijk werden bedeeld door Moeder Natuur. De Nederlandse boezems staan op drie en de Belgische op vier. De kleinste borstjes vindt u in Italië. Daar heeft slechts tien procent een D-cup.

Groot of klein, dik of dun, Vertriest wijst erop dat slechts tien procent van de vrouwelijke bevolking de perfecte ronde appelvormige boezem heeft. Als uw boezem maar gezond is, luidt het motto.

Ook vrouwen kijken vaak naar borsten

Dat mannen een zwak hebben voor borsten zal niemand verbazen maar ook vrouwen blijken er geen genoeg van te krijgen. Negen op de tien vrouwen geeft althans toe de borsten van rivalen meerdere keren per dag te checken.

Bijna de helft van de vrouwen (40 procent) zegt wel eens jaloers te zijn op de borsten van vriendinnen of collega’s. De eigen borsten blijft kritiek dan ook niet bespaard: ongeveer tweederde van de dames (63 procent) geeft aan zelf graag een grotere cupmaat te willen hebben.
Dat is gebleken uit onderzoek van cosmetische chirurgiegigant Transforms. Hiervoor zijn 3000 vrouwen en 1000 mannen recentelijk ondervraagd, aldus de Australische Courier Mail vrijdag.

Gezicht
Mannen kijken ook vaak naar borsten en een groot deel van de mannelijke deelnemers aan het onderzoek (nagenoeg de helft) zegt er zelfs zó graag naar te kijken dat het gezicht van de dame in kwestie pas daarna aan bod komt. Ruim eenderde (40 procent) zegt minstens tienmaal daags naar borsten te kijken.
Tevredenheid over de borsten van de eigen partner blijkt geeft vaststaand gegeven: ongeveer de helft zegt de voorgevel van zijn vrouw of vriendin echter prachtig te vinden en zou –indien hij de kans had- er dan ook niets aan veranderen.

1 opmerking:

  1. Ek wil graag bors estetika te hê. Maar uit Turkye Ek het 'n goeie plastiese chirurg te vind.
    Memeestetiği

    BeantwoordenVerwijderen